Facebook’s new headquarters is a 433,555-sq.-ft., two-story building with a podium level of open, warehouse-style office space over a level of parking with 347 spaces. Inside the building’s second story, engineers are clustered at work stations that are regularly punctuated by individual and group break-away spaces, cafes, and access to perhaps the region’s most ambitious green roof.

The nine-acre green roof, which spans the entire length of the building, contains four feet of growing medium that supports more than 350 trees, including mature oaks, and drought-tolerant grasses, shrubs and ground-covers. The roof is a big amenity for the 2,800 employees that work in MPK 20, but it’s also lush habitat for hundreds of local birds.

Parking is tucked underneath the office space at grade level, a decision that was made to reduce the heat that is typically generated by acres of exposed asphalt. MPK 20 also contains sophisticated energy systems, which, when combined with the insulation of the green roof, will help Facebook be 25 percent more efficient than Title 24, California’s tough energy code.

Already an iconic structure in the South Bay, MPK 20 contains some of famed architect Frank Gehry’s signature elements, including metal panelling.

Related Services

Preconstruction

Lean Construction

Building Information Modeling

Sustainability

LEED® Gold

EMAIL UPDATES

Signup with your email address below and we will keep you up to date on the latest Level 10 Construction news and project achievements (new , recently completed, awards and recognition)

Thank you for signing up

Project Executive

Paul Moran

Partner/VP Operations
My Ebook (0) + Save- Remove ? Help